Nepokoje na Ukrajine

USA a EU platí ukrajinské výtržníky a protestující

http://orgo-net.blogspot.sk

Paul Craig Roberts

http://www.prisonplanet.com/us-and-eu-are-paying-ukrainian-rioters-and-protesters.html
Prison Planet.com 18. únor 2014

Překlad: OrgoNet

Mnoho čtenářů nám potvrdilo, že Washington podporuje prudké protesty na Ukrajině dolary amerických daňových poplatníků. Washington sice nemá peníze na potravinové lístky ani na zabránění odebírání domů dlužícím občanům, zato má spoustu peněz na rozvracení Ukrajiny.

(Doplnění Orgonet: Video: Kyjev 18. 2. 2014: Výtržníci házejí zápalné lahve a kameny na policisty. Dle zprávy ukrajinského ministerstva vnitra ve srážkách již zemřelo 7 civilistů a 6 policistů, viz článek RT: http://rt.com/news/kiev-clashes-parliament-voting-538/ )

source

Jeden čtenář nám napsal: „Moje žena, která je ukrajinské národnosti, je každý týden v kontaktu se svými rodiči a přáteli v Žitomiru (severozápadní Ukrajina). Podle nich většina protestujících dostává v průměru 200-300 hřiven, což odpovídá 15-25 Euro. Jak jsem se také doslechl, jednou z nejaktivnějších organizací a „výplatních institucí“ ze strany EU je německá Nadace Konráda Adenauera, která je úzce spjata s CDU, to jest se stranou paní Merkelové.“

Johannes Loew na internetovém situ elynitthria.net píše v dnešním článku: „Právě jsem se vrátil z Ukrajiny (žiji v Mnichově v Německu) a na Majdanu jsem byl mnohokrát. Většina z těch lidí dostává 100 hřiven, studenti dostávají 300.“  http://elynitthria.net/faschistische-militante-treten-aktion/

Jak jsem informoval 12. února v článku „Washingtonem organizované protesty destabilizují Ukrajinu“, http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/12/washington-orchestrated-protests-destabilizing-ukraine/ asistentka státního tajemníka Victoria Nulandová řekla loni v prosinci Státnímu tiskovému klubu, že Spojené státy „investovaly“ 5 miliard dolarů do organizace sítí k dosažení amerických cílů na Ukrajině, „aby daly Ukrajině budoucnost, kterou si zaslouží“. http://www.informationclearinghouse.info/article37599.htm

Nulandová je představitelkou Obamova režimu, a byla přistižena, jak sděluje členům ukrajinské vlády záměry Washingtonu, které chtějí vnutit ukrajinskému lidu, jakmile placení protestující sesadí současnou zvolenou a nezávislou vládu. Budoucnost Ukrajiny pro Nulandovou znamená, že pod nadvládou EU bude vyloupena jako Lotyšsko a Řecko, a bude využita Washingtonem jako základna pro americké rakety proti Rusku.

V odpovědích, které jsem dostal na svou žádost o potvrzení informací z Moldávie, je dostatek důkazů pro západní noviny a televizní kanály, aby mohly prozkoumat informace, že Washington podněcoval prudké srážky. Ale nic nezkoumají. Jak víme, jsou to právě novinářští presstitutové, kteří umožňují Washingonu jeho zločiny a pokrytectví. Avšak to, že ukrajinská vláda platí občanům, aby protestovali ve prospěch vlády, americká média Američanům oznámila. http://www.usatoday.com/story/news/world/2014/02/16/ukraine-government-protests/5435315/ Bohužel, ukrajinská vláda bude mít co dělat, aby dohonila 5 miliard dolarů z Washingtonu.

Jak napsal Karel Marx, peníze obracejí všechno v komoditu, kterou lze kupovat a prodávat. Nic bych nedal za to, že někteří protestující protestují za oba tábory. Samozřejmě, ne všichni protestující jsou placení. V ulicích je i spousta naivních důvěřivců, kteří se domnívají, že protestují proti korupci v ukrajinské vládě. Slyšel jsem, že je takových mnoho. Lze jen málo pochybovat o tom, že ukrajinská vláda je zkorumpovaná. Ale která vláda není? Vládní korupce je univerzální, sejít z cesty pravé je tak snadné. Ukrajinští protestující se, jak se zdá, domnívají, že připojením k EU uniknou korupci. Evidentně tito naivní důvěřivci neznají zprávu o korupci v EU, vydanou evropským komisařem pro domácí záležitosti.

Zpráva říká, že obchodně-politická síť korupce postihuje všech 28 členských zemí EU a stojí ekonomiku EU 162,2 miliard dolarů ročně.

http://www.aljazeera.com/news/europe/2014/02/eu-report-corruption-widespread-bloc-20142313322401478.html Podle Světové banky jsou ekonomické náklady na evropskou korupci téměř tak rozsáhlé jako velikost ukrajinského hrubého národního produktu. http://data.worldbank.org/country/ukraine Je jasné, že připojením k EU Ukrajinci korupci neuniknou. Naopak, budou zažívat korupci daleko horší.

Nemám nic proti tomu, aby Ukrajinci protestovali proti vládní korupci. A lekce, kterou naivní důvěřivci dostanou, jakmile jejich země bude v rukou zkorumpovaného Bruselu a Washingtonu, jim bude prospěšná. Ale vadí mi, že protestující si neuvědomují, jak se nechávají manipulovat Washingtonem a že tím tlačí svět na pokraj nebezpečné války. Divil bych se totiž, kdyby se Rusko smířilo s tím, že je na Ukrajině americké vojsko a rakety.

Právě šílenci jako Nulandová hrají vysokou hru, která nám dala už 1. světovou válku. 3. světová válka by byla válkou poslední. Úsilí Washingtonu využít každé příležitosti k ustavení své hegemonie nad světem žene do jaderné války nás všechny. Stejně jako Nulandová, významné procento obyvatel západní Ukrajiny nemá rádo Rusko. Důvod, proč tomu tak je, znám, ale ukrajinské emoce živené americkými penězi by běh historie řídit neměly. Je totiž možné, že by nezbyl ani jeden historik, který by zdokumentoval, jak naivní a bezelstní Ukrajinci napomohli světu k destrukci.

Kdo je Paul Craig Roberts?

Byl asistentem sekretáře minsterstva financí pro ekonomickou politiku a editorem Wall Street Journalu, psal sloupky pro Bussiness Week, Scripps Howard News Service a Creators Syndicate. Zastává mnoho univerzitních funkcí. Jeho internetové sloupky přitáhly pozornost celého světa. 2. února vyšla jeho nejnovější kniha, „Pád divokého kapitalismu a ekonomický rozklad Západu“, http://www.amazon.com/Failure-Capitalism-Economic-Dissolution-ebook/dp/B00BLPJNWE/?tag=paulcraigrobe-20

zdroj

Brutal video: Fierce clashes in Kiev as new wave of unrest grips Ukraine

source

source

source

dokaličený policajt

http://advocat-cons.info/index.php?newsid=20685#.UwUNTfl5PCs

source

This entry was posted in Zaujímavosti. Bookmark the permalink.

Pridaj komentár